سازمان جهانی «آموزش بالاتر از همه» در گزارش تازهی اعلام کرده که افغانستان در فهرست کشورهای جا دارد که در بدترین وضعیت آموزشی قرار گرفته اند.
صدای افغانستان، کابل: سازمان جهانی «آموزش بالاتر از همه» در گزارش تازهی اعلام کرده که افغانستان در فهرست کشورهای جا دارد که در بدترین وضعیت آموزشی قرار گرفته اند.
این سازمان روز (جمعه، ۲۵ سنبله) با نشر گزارش خود گفته است محدودیتهای دسترسی به آموزش برای دختران، نابرابری جنسیتی، حملات به مکاتب توسط گروههای افراطی، نرخ بالای بیسوادی و بعضی چالشهای دیگر، افغانستان را در وضعیت آموزشی بد قرار داده است.
این گزارش در حالی منتشر شده که دو سال است گروه طالبان بر سرنوشت افغانستان حاکم اند و آموزش بر دختران بالاتر از صنف ۶ را ممنوع قرار داده و اکثریت مکاتب را به مدارس جهادی تبدیل کرده اند.
سازمان جهانی «آموزش بالاتر از همه» به نقل از ملیحه مالک، مدیر اجرایی برنامه حفاظت از آموزش در جنگ و ناامنی سازمان (PIEC) نگاشته است که این چالشها با مداخلات طرفهای «دولتی و غیردولتی» تشدید شده و ضربه زیادی به سیستم و فرصتهای آموزشی افغانستان وارد کرده است.
خانم مالک افزوده است: «حمله بر آموزش در افغانستان از تمامی طرفها بوده، هم از سوی بازیگران دولتی و هم از سوی بازیگران غیردولتی و این امر بهگونه مداوم روند آموزش را زیان رسانده است. ممنوعیتهای جدید در برابر آموزش در افغانستان هنوزهم چالش برانگیز است.»
این در حالیست که گروه طالبان در بیست سال اخیر در نقاط مختلف کشور با بهانههای گونهگون دست به تخریب و انفجار مکاتب میزدند.
با این حال این گروه پس از تسلط دوباره در افغانستان نیز دست از خشونت نکشیده و مکاتب و دانشگاهها را در این مدت به روی دختران بستهاند.
منع آموزش دختران و محدودیتهای کاری زنان با واکنشهای جدی از سوی کشورها، سازمانهای حقوق بشری و سازمانهای حقوق زنان روبهرو شده است، گروه طالبان اما به این خواست توجه نکرده و بر محدودیتهای خویش ادامه دادهاند.