ششمین خیمهی تحصن "تمنا زریاب پریانی" فعال مدنی سرشناس افغانستانی، برای مبارزه علیه تبعیض جنسیتی (Genderapartheid) در افغانستان به تاریخ ۲۳جنوری سال ۲۰۲۴ میلادی در روبروی پارلمان ایالتی "نوردرن وستفالن" آلمان بر علیه اعمال وحشیانهی این نوع از تبعیض توسط گروه طالبان در افغانستان، برپا شد.
در این اعتراض خانم تمنا زریاب پریانی و دیگر شرکتکنندگان، از جهان بهویژه از وکلای پارلمان ایالت نوردرن وستفالن آلمان خواستند که تبعیض جنسیتی در افغانستان توسط طالبان را یک جرم تلقی کرده و خواستار و پیگیر به محکمه کشاندن طالبان دراین مسیر باشند.
لازم به یادآوریست که این جمع به همراه خانم پریانی، ضمن وقت قبلی تعین شده، دیداری نیز با آقای "یوستوس مور" یکی از وکلای پارلمان از حزب S.P.D آلمان که فعلا در دولت فدرال این کشور سهم بیشتری را دارند، داشته و گزارشی از کارکردهای عملی روی مسالهی تبعیض جنسیتی در افغانستان و همچنین خواستههای مردم افغانستان از جامعهی جهانی، بهویژه جمهوری فدرال آلمان به ایشان ارایه شد.
آقای مور در این ملاقات، ضمن خوشآمدگویی، اظهار داشت؛ مسالهی افغانستان یک تراژدی سیاسی جهانی است، جهانیان باید این اشتباه خود را در مقابل مردم بیگناه افغانستان جبران کنند. وی همچنین قول همکاری برای بهرسمیت شناختن "تبعیض جنسیتی" اعمال شده توسط طالبان در افغانستان را بهعنوان یک جرم در سازمان ملل دادند.
گفتنی است که پارلمان انگلیس و سازمان جهانی "گلوبال جستیس" در نیویورک و بخش اداری وزارت خارجهی آلمان در امور افغانستان[آقای کلوزمن]و دیگر وکلای بینالمللی در جمهوری فدرال آلمان روی این مساله و شناسایی آن بهعنوان یک "قانون کیفری" یا همان جرمی جدید در سازمان ملل کار میکنند.
برای پیشبرد این هدف و دستیابی به این مهم در سازمان ملل، آقای یوستوس مور نیز قول همکاریهای همه جانبه را در آینده داده، خواستار همکاریهای نزدیک و جدی روی این مساله شدند.
امروزه تعدادی زیادی از زنان و مردان افغانستان با احترام به همدیگر در کنار هم ایستادهاند تا از این آزمون تاریخی یکبار دیگر با افتخار و سربلند بیرون آیند و به دنیا و طالب و طالبپرستان نشان دهند که ما هرگز تسلیم زور و بیعدالتی شما نمیشویم و با اندکترین امکانات صدای خود را بلند میکنیم تا از انسانیت، آزادی و مظلومیت مردم خویش دفاع کنیم.
در ادامه "قطعنامهی دور چهارم و ششمین خیمهی کاروان اعتراضی مبارزه علیه "آپارتاید جنسیتی" در افغانستان، در شهر اشتودگارد تقدیم میشود ؛
طالبان در دو سال گذشته، تمام ارزشهای انسانی، از جمله آزادیهای سیاسی، مدنی، اجتماعی و همچنین حقوق بشری مردم افغانستان بهویژه زنان را سلب کردهاند. این گروه دهها فرمان ضد زن صادر کردهاند که از سوی نهادهای معتبر بینالمللی بهعنوان جنایت علیه بشریت، توصیف شده است؛ جنایتهایی که برای به محاکمه کشاندن این گروه کافیست.
گروه تروریستی و جرمی طالبان عمال جنایت علیه بشریت، نسل کشی و آپارتاید جنسیتی را در افغانستان انجام دادهاند و علاوه بر این، کشور را به مرکز تروریسم بینالمللی تبدیل کردهاند. امروز حتی کشورهایی که در به قدرت رساندن این گروه نقش داشتهاند، از حضور داعش، القاعده و سایر گروههای تروریستی منطقوی در افغانستان حرف میزنند.
افغانستان امروز در خلاء قانون و معیارهای پذیرفته شدهی حکومتداری در جهان قرار دارد. مردم از ابتداییترین حق بشری خویش که همانا حق بر تن خویشتن است، برخوردار نیستند و حتا صلاحیت لباس پوشیدن و رسیدگی به سر وصورتشان را ندارند. زنان نه تنها از حق بر تن خویشتن محروماند که به صورت کامل از فضای عمومی، آموزش، تحصیل، کار و حضور در جامعه، حتا پارکهای تفریحی و بازار منع شدهاند.
گروه سرکوبگر طالبان تمام گروههایی که برای آزادی، برابری و حق تعیین سرنوشت کشور و مردمشان مبارزه میکنند را، از روند زندگی جمعی حذف کردهاند.
گروه سرکوبگر طالب در این آواخر دست به اقدامات وحشتناکی زده، دختران و زنان افغانستان را به بهانههای مختلف زندانی، شکنجه و حتی مورد تجاوز جنسی قرار میدهند.
این عمل مخوف به گونهای شدید است که دختران، تحت فشار ناشی از آن به خودکشی پناه میبرند. قابل ذکر است در این روزها قتلهای هدفمند توسط طالبان افزایش چشم گیری داشته است.
جنبش زنان معترض افغانستان، با محکومیت گروه تروریستی طالبان و خاموشی جهان، هرگونه تعامل با این گروه را مردود دانسته، بر خواستهای ذیل تاکید میکند و آنرا غیرقابل مذاکره میداند؛
۱) آپارتاید جنسیتی حاکم در افغانستان باید از سوی نهادهای بینالمللی، کشورهای مدافع آزادی و حقوق بشر، به رسمیت شناخته شود.
۲) ما خواهان رهایی بیقید و شرط زندانیان سیاسی از جمله زنان معترض، روشنفکران، کنشگران سیاسی و مدنی هستیم.
۳) ما خواهان توقف ارسال پول[زیر عنوان کمکهای بشردوستانه]به طالبان بوده و هر گونه حمایت سیاسی از این گروه را تلاش برای تقویت تروریسم در افغانستان، منطقه و جهان میدانیم.
۴) ما مخالف نشستی هستیم که سازمان ملل در تلاش برای برگزاری آن است. ما اینگونه نشستها را بر قراری ارتباط سیاسی با طالبان دانسته و تلاشی درجهت به رسمیتشناسی این گروه تروریستی میدانیم.
جنبش زنان افغانستان[علیه آپارتاید جنسیتی] در محل برگزاری این نشست حضور یافته و این نشست را به چالش خواهند کشید. ما بر خواستههای خویش استوار خواهیم بود و این اعتراض را در شهرها و کشورهای مختلف، تا رسیدن به نتیجهی مطلوب ادامه خواهیم داد. در این مسیر دشوار و طولانی، خواهان همراهی جریانهای اجتماعی و گروههای معترض مردمی در سراسر جهان هستیم.
به امید پیروزی و آزادی!
شهر اشتودگارد ـ آلمان
27 جنوری 2024 https://panjshirnews.com/vdcg.z9wrak933pr4a.html
panjshirnews.com/vdcg.z9wrak933pr4a.html