تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۵۲
کد مطلب : ۳۷۱۶
جالب است ۰
عشاق طالب، ایران را رها نمی‌کنند!

جولانی یا ملا هبت‌الله، کدام یک خطرناک‌تراند؟

جولانی یا ملا هبت‌الله، کدام یک خطرناک‌تراند؟
■ دکتر محمدعلی بهمنی قاجار[استاد حقوق بین‌الملل]

  یکی از تحلیل‌گران طرفدار رابطه‌ی با طالبان  در مصاحبه‌ای ضمن مقایسه جولانی و طالبان  ابراز کردند؛ جولانی جهادی مستقل نیست و پس از  دیدار با مقامات آمریکایی گفته است  که ایران جایی در آینده‌ی سوریه ندارد. ولی طالبان مستقل هستند ‌و رابطه‌اشان را با ایران هم حفظ می‌کنند، و اما پاسخ به این ادعا؛

برای امثال من به عنوان‌ عضوی از پژوهش‌گرانی که تلاش می‌کنیم، ملی، مستقل و با تکیه بر موقعیت ژیوپلتیک و جایگاه حوزه‌ی تمدنی و فرهنگی ایرانی و منافع ملی ایران، مسایل را تحلیل کنیم،  جولانی، طالبان، سپاه صحابه و....در مجموع همگی سر تا پا یک کرباس هستند، زیرا همگی آنان کم و بیش ایران ستیز و خصم مظاهر فرهنگ و هویت ایرانی هم چون زبان فارسی، نوروز، تشیع و دشمن شیعیان و فارسی زبانان، کردها و...هستند، اما خطر طالبان به مراتب بیشتر از جولانی است، اما چرا؟

  نخست این‌که طالبان بر بخشی از ایران فرهنگی مسلط
شده است و در قلب سرزمین های ایرانی است و جولانی بر سوریه ای مسلط شده که علی رغم برخی اشتراکات مانند حضور علوی‌ها و کردها و وجود برخی مشاهد متبرکه ، پیوند خاصی با ایران ندارد اما افغانستان گوشه گوشه‌اش پیوندی ناگسستنی با ایران دارد و افزون بر آن نزدیک هزار کیلومتر مرز مشترک با ایران دارد و ملیون ها افغانستانی در ایران هستند،  اما ادعای این که جولانی از طالبان به آمریکایی ها نزدیک تر است نیز ادعای درستی نیست.

طالبان رسما هفته ای ۴۰ میلیون دلار کمک از آمریکا می‌گیرد و جولانی تاکنون  آشکارا پولی از آمریکا نگرفته است. ‏افزون بر این بر فرض که  نتیجه حکومت جولانی این باشد که ایران در سوریه نباشد، چنین وضعیتی  نه تنها هزینه‌ای برای ایران ایجاد نمی‌کند بلکه هزینه‌ها و حتی آسیب‌پذیری  ایران را  از هر جهت کاهش می‌دهد،  اما طالبان نقدا  هزینه چند میلیون مهاجر اضافه را به ایران تحمیل کرده است.

  ‏هم‌چنین جولانی با ایران و بشار اسد که متحد ایران بود،  در جنگ بود ولی طالبان به نوعی از حمایت ایران هم برخوردار بود و قیاس آنان قیاس مع‌الفارق است. ضمن این که افغانستان طالبانیزه شده، باتوجه به هم‌مرزی با ایران می‌تواند منشا صادرات افراط گرایی به سرزمین ما باشد چنانچه در همین سه سال چنین بوده است. اما سوریه‌ی جولانی، اگر بخواهد هم، باتوجه به هم‌مرز نبودن، چنین موضوعی برایش کار ساده ای نیست.

سرآخر این که هم جولانی به طالبان تبریک گفت و هم طالبان به جولانی و در نهایت؛ چرا باید گزینه‌های ما انتخاب  بین بدتر بودن  جولانی و طالبان باشد؟! https://panjshirnews.com/vdci.zapct1ayqbc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما