با توجه به وضعیت فعلی کشور افغانستان که از یک سو درگیر سقوط دولت قبلی و در سوی دیگر شاهد عدم توانایی گروهک طالبان در ایجاد مشروعیت داخلی و خارجی پس از سه سال بودهاست،
«تکلیف کنسولگری افغانستان در مشهد چه خواهدشد؟»
با توجه به وضعیت فعلی کشور افغانستان که از یک سو درگیر سقوط دولت قبلی و در سوی دیگر شاهد عدم توانایی گروهک ط.البان در ایجاد مشروعیت داخلی و خارجی پس از سه سال بودهاست،
«تکلیف کنسولگری افغانستان در مشهد چه خواهدشد؟»
«آیا فشار طالبان برای جایگزینی سرکنسول مشهد با نماینده خودشان خواسته به جایی است؟»
«آیا اصولاً پافشاری مردم بر عدم تحویل دهی سفارت و کنسولگری کشورشان به طالبان مطالبه درستی است؟»
در واقع افراد مستقر در کنسولگری افغانستان نمایندگان دولت سابق این کشور هستند که با توافق با طالبان، تا پیش از این بدون مشکل در حال ارائه خدمات به مردم و انجام وظایف خود بودهاند.
▪️تشکیک اول؛
« جابجایی سرکنسول دولت پیشین افغانستان»
طرح یک پرسش؛ اگر افراد میتقر در کنسولگری افغانستان نماینده یک دولت مستقر نیستند، طالبان نماینده چه کسی هستند؟ آیا در دنیا تنها یک کشور وجود دارد که طالبان را به عنوان دولت رسمی افغانستان به رسمیت شناخته باشد؟
و همچنین اگر دولت قبل به طور کامل منحل شده و دستورات و نفراتش منفک شدهاند چرا همچنان در مجامع رسمی از پول و پاسپورت و مدارک و پرچم زمان جمهوریت افغانستان استفاده میشود؟
در انتها، چگونه است که طالبان پس از گذشت سه سال به تازگی به این نتیجه رسیدهاند که افراد کنسولگری را با نفرات خود جایگزین کنند؟ آیا خواسته آنها تقویت کننده این احتمال نیست که آنها در پی ایجاد پایگاهی در مشهد، دومین کلان شهر ایران هستند؟
البته همه این اما و اگر ها با احتمال به رسمیت شناختن طالبان توسط جمهوری اسلامی ایران متفاوت میشود و قطعات پازل در جای خود قرار میگیرند!
▪️تشکیک دوم؛
«طالبان مانع انجام امور اداری مردم میشوند.»
آیا پس از گذشت ۳ سال از استقرار ط.البان و عملکرد درست کنسولگری، حالا تغییر خاصی رخ دادهاست که عدهای نگران عدم انجام امور مردم هستند؟
چرا طالبان با گروکشی در پی تحمیل خود به کنسولگری هستند؟ آیا تحمیل سه نفر نماینده طالبان به کنسولگری مشهد کافی نبود؟
آیا تضمینی وجود دارد که این گروکشی ط.البان در آینده با خواستههای بزرگتری جایگزین نشود؟ گذشته از اینکه میدانیم پای منافع دو کشور میزبان و میهمان در میان است.
با جایگزینی نمایندگان طالبان در مشهد چه سرنوشتی در انتظار مردم مشهد خواهد بود؟
▪️تشکیک سوم؛
«نگرانی عدهای از ایجاد درگیری با طالبان!!»
آیا این خواسته که «لطفاً کنسولگری را به تروریستها ندهید» تشویق به درگیری با طالبان است؟
چرا و چه جریانی با شتاب در آخرین روز دولت سیزدهم ایران و پیش از تحویل آن به دکتر پزشکیان در پی تحویل کنسولگری به طالبان هستند؟
در ثانی در پاسخ افرادی که نگران درگیری با طالبان هستند تسخیر سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد در پی اعدام “شیخ نمر” را یادآوری میکنیم.
چرا هر زمان ما موضوع لزوم نظم و اقتدار در رفتار با طالبان را مطرح میکنیم از سوی عدهای که اصولاً نگران منافع و ارتباطاتشان با طالبان هستند، محکوم به تشویق درگیری با طالبان میشویم؟
لطفاً به مردم ایران توضیح دهید در قبال این احساس حقارت و تن دادن به همه خواستههای طالبان چه چیزی نصیب «شما» شده است؟
این «شما»، چه شخص یا مجموعهای است ؟ زیرا در کل مجموعه مدیریتی کشور ظاهراً هیچکس موافق باجدهی به ترور/یستها نیست.
طالبان برای ایران تأمین کننده کدام “منافع ملی” هستند که در پاسخ خبرنگار در مورد واگذاری کنسولگری مشهد به آنها در آخرین روز کاری دولت سیزدهم، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عدم پاسخگویی را به مباحث امنیت ملی واگذار میکند؟
موضوع واگذاری کنسولگری مشهد به طالبان به امنیت ملی ارتباط دارد یا سیاست خارجی؟
توصیه ما این است که هر زمان نگران منافع ملی و عدم باجدهی به ط.البان تروریست شدید مروری بر روابط کشور تاجیکستان با آنها داشته باشید. کشوری که علی رغم عدم باجدهی به طالبان، عدم تحویل سفارتخانه به آنها، پذیرا بودن بزرگترین قدرت مخالف طالبان در خاک خود (اعضاء جبهه مقاومت ملی افغانستان) در عین حال همیشه شاهد روابط توأم با احترام از سوی طالبان بودهاند.
مطمئناً به دلیل میزبانی از میلیونها شهروند افغانستان، مرز مشترک، شرایط جغرافیایی و…ارتباط با طالبان غیر قابل انکار است و هیچ اعتراضی به آن نیست، اما ارتباطی با عدم باجدهی و حفظ دیسیپلین
▪️تشکیک چهارم؛
«لزوم انعطاف و تحویل دهی کنسولگری مشهد به طالبان در جهت تامین امنیت ملی!!»
این منافع ملی چیست که هر کسی به فراخور منافع خود آن را تعریف میکند؟
اینجا دو پرسش مطرح میشود؛
اول: «چرا حالا؟»
چرا تحویل دهی باید در آخرین روز کاری دولت سیزدهم ایران باشد؟ آیا تنها دلیل آن این نیست که اغلب اشخاصی که در این تحویل دهی عجله دارند احتمالاً در دولت جدید ایران حضور نخواهند داشت؟
البته لازم به ذکر است چند ماه پیش از این، درخواست ایران برای تحویل کنسولگری مشهد به طالبان با امتناع سرکنسول مواجه شد، مشابه همان اتفاقی که برای «آقای سلیمانی» سفیر سابق افغانستان در تهران رخ داد. ایشان هم حاضر به تحویل سفارتخانه به طالبان نشد و آن را مستقیماً به وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تحویل داد.
پرسش دوم:
قرار است در قبال دریافت چه امتیازی کنسولگری به طالبان تحویل دادهشود؟
و آیا باورپذیر است که عدهای طالبان را به دلیل شکست آمریکا! جزو محور مقاومت میدانند؟
اگر اینگونه است
هفتهای ۶۰ میلیون دلار پول نقد ارسال شده با جتهای آمریکایی چگونه توجیه میشود؟
چشمانی که مقاله «احمد مسعود» در نشریه امریکایی را دیدند آیا توانایی رؤیت جت شخصی «آقای ویلیام برنز»، رئیس سیآیای را هم در روز سقوط کابل داشتند؟ آیا توانایی دیدن پرواز اولین تیم ط.البان
از دوحه توسط هواپیمای ارتش آمریکا داشتند؟
▪️تشکیک پنجم
«واگذاری کنسولگری مشکلاتی ایجاد خواهد کرد»
هنوز خبر مربوط به آدم ربایی سه دیپلمات طالبان که به اصرار لابیهای ایرانی به کنسولگری تحمیل شده بودند قدیمی نشده است، اتفاقی که پوشش خبری چندانی نداشت اما اگر عملی میشد و طالبان موفق به ربودن «قاری عیسی محمدی» میشدند برای کشور ما رسوایی بزرگی در پی داشت، حالا تصور کنید اگر کنسولگری کاملاً در اختیار طالبان قرار بگیرد چه اتفاقاتی در انتظار خواهد بود؟
چه سرنوشتی در انتظار نظامیان، مسئولان دولت پیشین، مخالفان طالبان که از دست آنها به کشور ما پناه آوردهاند خواهد بود؟ آنها که بدون تسلط کامل بر کنسولگری، سابقه تلاش برای جذب نیرو و تبلیغ عقاید تندرو خود در شهرهای اطراف مشهد و سابقه ضرب و شتم و شکنجه شدید شهروند ایرانی را داشتهاند. حالا تصور کنید که اگر کنسولگری را کاملاً در اختیار بگیرند چه اقداماتی انجام خواهند داد.
آیا مشهد به میدان جنگ پنهان تبدیل نخواهدشد؟
هرچه نفوذ طالبان در ایران بیشتر شود، ذهنیت بدتری از افغانستان برای مردم ایران منعکس و مهاجران آسیب پذیرتر خواهندشد.
فراموش نکنیم با توجه به شرایط حاکم بر افغانستان تحت حاکمیت ط.البان، به دلیل ضعف اقتصادی، عدم توانایی ایجاد کار، گرانی، محرومیت زنان از کار و تحصیل و هزاران مشکل دیگر ترجیح طالبان به کوچاندن اجباری بخش اعظمی از اقوام غیر پشتون از این کشور است.
همه اتفاقات در حافظه تاریخی مردم ثبت میشود و مردم افغانستان «شما» را نخواهند بخشید.
صورت کامل لایوهای پیشین در این کانال یوتیوب قابل دسترس است:
لایوهای آینده را نیز در همین کانال یوتیوب ببینید... 👇